Rólunk

Bemutatkozás

Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezünk

Tisztelt Látogató!

A 2000-ben alapított, jelenleg közel 80 főt foglalkoztató SGN-STEEL Kft. Magyarország szívében, Budapesttől az M4 autópályán 80 km-re lévő abonyi telephelyén található. Már induláskor – az emberek foglalkoztatása és a munkahelyteremtés mellett – megfogalmazott célunk volt a csőkarima gyártása és kereskedelme az energiaipar és a vegyipar területeire. A piacon szerzett tapasztalataink arra ösztönöztek minket, hogy a szabványos méretű karimák mellett az egyéni méretekre, különleges anyagminőségekre fektessük a hangsúlyt. Az évek során az is bebizonyítást nyert, hogy a pontos, minőségi munka mellett a piaci részesedést akkor lehet növelni, hogyha a megszokottnál rövidebb szállítási időt is kínálunk partnereiknek.

A cég működésének hatékonyságát és eredményességét növelte a folyamatos beruházás és fejlesztés. A számítógép vezérlésű CNC forgácsoló- és megmunkáló gépek, illetve az olyan megmunkálási lehetőségek beépítése a termelésbe, mint a CNC láng- és plazmavágás, a profilhengerítés és a szemcseszórás magyarországi piacvezetővé tette az SGN-STEEL Kft.-t. A hosszú távon kialakult beszállítói kapcsolatainkkal a gyártott termékek felületkezelését – galvanikus- és tűzi horganyozását, porfestését stb. – is az ügyfeleink igényei szerint tudjuk biztosítani. Partnereink gyors és pontos kiszolgálása érdekében jelentősen megnöveltük a szállítási kapacitásunkat, így a késztermékeket saját autóinkkal szállítjuk le a megrendelőinknek.

A magyarországi eredményekkel párhuzamosan megkezdődött az európai piacra történő belépés. Az osztrák, német, szlovák és cseh piacok kihívásainak való sikeres megfelelés a cég további bővítését eredményezte. A különböző szabványú és típusú karimák mellett, most már olyan egyéb termékek gyártása is bekerült a portfolióba, mint például a csőkötegfalak, a készülékkarimák, illetve a különböző búvónyílások, csapágyházak, és perselyek, illetve nehézgépelem-alkatrészek.

 

   Az ÉMI-TÜV SÜD átpecsételési tanúsítvány, az ÉMI-TÜV ISO 9001 és ISO 14001, a DNV és a Lloyd’s tanúsítványok követelményeinek való folyamatos megfelelés, illetve egy korszerű vállalatirányítási rendszer bevezetése garantálják az általunk gyártott termékek megfelelőségét.

 

   Az elkövetkező évek célja a minőség és pontosság megtartása mellett az európai piacra történő gyártás volumenének növelése. Kérem tekintse meg termékeinket és szolgáltatásainkat itt a weboldalunkon. 

Gyigor Sándor

ügyvezető

Tanúsítványaink

Nálunk a minőség az első!

Pályázatok

Az eszközbeszerzés fő célja a gyártási rendszer kapacitásának és hatékonyságának növelése, illetve a könnyebb munkavégzés és az egészségesebb munkakörnyezetet biztosítása a dolgozóknak.

Beszerzésre kerülő eszközök:
Hyundai KF-5600 – CNC megmunkáló központ
Hyundai L300C CNC esztergaközpont
MESSER-STATINA 2000 – 4 vágófejes CNC termikus vágórendszer
Oszlopos forgódaruk 3 db
LOSMA Darwin levegőszűrő rendszer
KEMPER levegőszűrő rendszer


A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 57 631 503 Ft

 • a projekt címe: Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések az SGN-STEEL Kft. részére.
 • a szerződött támogatás összege: 55 490 108,-Ft
 • a támogatás mértéke: 54,44%
A projekt tartalmának bemutatása:

Beszerzésre kerülő eszközök:

Hartford HSA-323 típusú CNC portál megmunkáló központ és tartozékai

A fejlesztésnek köszönhetően a beszerzett eszköz a nagyméretű munkadarabok egyedi, speciális akár több tengelyen történő megmunkálását teszi lehetővé. Segítségével az eddig több fázisban és gépen gyártott munkadarabok elkészítésének ideje jelentős mértékben lecsökken, a megmunkálási pontosság és minőség megtartásával.

A projekt befejezési dátuma: 2021. július 09.

A projekt azonosítószáma: VEKOP-1.2.6-20-2020-01218

 • a projekt címe: Kapacitásbővítés a Pintér és Társa Kft-nél.
 • a szerződött támogatás összege: 24 000 000,-Ft
 • a támogatás mértéke: 54,02%

A projekt tartalmának bemutatása:
Beszerzésre kerülő eszközök:

 • Hyundai Wia LV800R – CNC Függőleges tengelyű eszterga
 • EmR-1600 NC megmunkálóközpont
 • APE60 ipari fúróélezőgép

A fejlesztésnek köszönhetően termelékenységünk nagy mértékben növekszik. A gyártói tevékenységünk munkafázisainak időtartama jelentősen lerövidül,
a darabszám áteresztőképessége megnő, ami által a megrendeléseinket gyorsabban tudjuk teljesíteni.
A projekt befejezési dátuma: 2018. július 17.

A projekt azonosítószáma: VEKOP-1.2.1-16-2016-00039

A „Telephelyfejlesztés a Pintér és Társa Kft.-nél” című pályázat a KMOP-1.5.3/CB-13-2013-0069 azonosító számú projekt keretein belül került megvalósításra. A 60 millió forint európai uniós támogatás segítségével a Pintér és Társa Kft. a projekt kivitelezését 2014. augusztus 25-én kezdhette meg és 2015. szeptember 14-én fejezte be.

Az új elkészült telephely adatai:

 • az új telephely Abony külterületén, tehát Pest megyében, a ceglédi kistérségben található (a fejlesztendő terület ipari-gazdasági terület, nagysága 0,8 ha),
 • az új felépítmény területe 1645,61 m2 méretű, amelyben zárt csarnok, iroda, szociális blokk, továbbá a telephely külső területének rendezése is megtörtént, kertrendezés, térburkolat kialakítása,
 • a cég vezetése megújuló energiaforrást is tervezett a projektbe, napelemes rendszert alakított ki.

Megvalósult eredmények: a korszerű infrastruktúrával ellátott terület nagysága: 0,8 ha, felépítmény területe: 1645,61 m2, új munkahelyen alkalmazott hátrányos helyzetűek száma: 1 fő, teremtett munkahelyek száma nő: 1, megtartott munkahelyek száma: 24,58 fő, a támogatás által indukált beruházás nagysága: 0,122 Mrd Ft, teremtett új munkahelyek száma: 4,42 fő, bruttó hozzáadott érték 0,1 Md Ft.

A beruházás összköltsége 119 816 686 Ft, amelyből a projekt keretében elnyert támogatás összege 59 908 343 Ft. A pályázat 50 %-os támogatási arányt élvez.